Intuitief schilderen? Wat?

"En, wie is die meid eigenlijk?" Vraag je je misschien af.

Nou, ik heb wat vragen aan mezelf voor jou gesteld, volg je het nog?

  • Wie ben je?

Ik ben Lisetthe Jenneboer, geboren in 1984, een prachtig jaar ;-). Ik ben getrouwd met Emiel. We hebben samen een dochtertje die in  2013 is geboren en dan is er nog Willem de mopshond die vooral dik en lui is. We wonen in een jaren 30 huis vlak bij het centrum van Enschede. Heerlijk!

Ik ben kunstenaar, huismoeder, echtgenoot en zo heb ik nog meer rollen.... Maar voornamelijk ben ik zachtaardig, direct, creatief en ondernemend.

  • Jij hebt vast de kunstacademie gedaan?!

Nope! Dat had me wel hartstikke leuk geleken. Toen ik een studie moest kiezen koos ik voor de verstandige weg (dacht ik) door een creatief vak te kiezen i.p.v. de kunstacademie te doen. Ik heb eerst Winkelvormgeving gedaan op het MBO en toen heb ik Interior design & Styling gedaan op het HBO. Genoeg aan opleiding dus, maar geen kunstacademie.

  • Dus je bent binnenhuisarchitect en je schildert af en toe?

Nee, ook niet. Het vinden van een baan is niet zo eenvoudig, zeker niet als je wat eigenzinnig bent en je niet fulltime buitenshuis wil werken. Ik ben dus thuis bij mijn kleine meisje en lieve hond. Ook een hele verantwoording en ik zie mezelf zeker niet als werkloos!

  • Waarom ben je eigenlijk gaan schilderen?

Ik ben gaan schilderen nadat mijn moeder heel plotseling in 2012 op 60 jarige leeftijd overleed.... Ik had de behoefte om me uit te drukken met vorm en kleur, woorden waren niet toereikend meer.. Ik merkte dat dit heel goed bij mij paste en ik ben hier gewoon meer doorgegaan. Ik schilder echt vanuit mezelf (intuitief schilderen), dus mijn stijl ontwikkelde zich heel natuurlijk. Ik heb niet het standaard pad gevolgd die veel kunstenaars wel gevolgd hebben. Ik heb het echt voor mezelf gedaan. Omdat ik er behoefte aan had. Uiteindelijk had ik het idee dat ik hier anderen ook mee kon inspireren, dus toen ben ik er over gaan schrijven d.m.v. een blog. Dat is nu ook mijn wens, dat ik andere vrouwen kan inspireren iets voor zichzelf te doen, wat het ook is... Laat je ziel spreken!

  • Wat een mooie verhaal! Geef je ook workshops?

Jazeker! Kijk hier maar eens 🙂

 

Wil je nog iets anders over mij weten? Aarzel dan niet en stuur me een berichtje.

 

Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone