Hoe het intuïtieve schilderproces loopt… Niet echt opbeurend!

proces-fases

Het intuïtieve schilderproces verloopt eigenlijk altijd zo:

 

Dit is fantastisch!

Wanneer je begint is alles mooi en leuk. Je bent lekker vrij aan het schilderen, heerlijk! Dit is fantastisch! Intuïtief schilderen is toch gewoon leuk en easy? (haha, wacht maar :-))

 

Hmm… Dit is apart…

Dan kijk je nog eens… Hmm, apart… Een kleine twijfel sluipt er in je gedachten. Je doet je best om dat eerste gevoel weer naar boven te halen.. Maar helaas…. Het lukt niet echt…

 

Dit is shit…. Ik ben waardeloos! Ik ben helemaal geen kunstenaar!

Dit is shit…. Het is waardeloos! Wat dacht ik nou in het begin? Dit is helemaal niks… Sterker nog… Ik ben waardeloos! Ik ben helemaal geen kunstenaar! Op dit moment identificeer je je met je ‘mislukking’. Veel mensen stoppen hier… Ik kan dit niet hoor, intuïtief schilderen, ik ben niet zo’n kunstenaar. Het is echt jammer als je nu stopt, want na deze fase komt er licht aan het einde van de tunnel!

Tijdens de ‘dit is shit, ik ben waardeloos fase’ ga je vaak meer experimenteren, want wat heb je nog te verliezen? En juist hierdoor kom je weer in een opwaartse spiraal! Zomaar ineens ben je in de volgende fase!

 

Dit wordt misschien toch wat!

Ineens ervaar je een sprankje hoop… Dit wordt misschien toch wel wat. Ik zie hier iets moois ontstaan. Wat fijn is dat! Maar hier kom je echt alleen als je de vorige fase ook hebt gehad. En misschien zeg je hierna wel: Dit is fantastisch!

 

Ik heb echt nog nooit een schilderij gemaakt waarbij ik deze fases niet heb gehad. Dus vrees niet! Er is licht aan het einde van de tunnel 🙂

 

Liefs en tot gauw, Lisetthe

 

Wil je dit bericht delen via social media?

Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Laat een reactie achter