Een kwartiertje voor jou. Tips!

geplaatst in: creativiteit, levenskunst, tips, Uncategorized | 0

een kwartier creativiteit

Hoe zorg jij er voor dat je elke dag tijd hebt voor creativiteit?

Ik hoor vaak dat de meesten er gewoon niet aan toe komen…. Druk, druk! Misschien heb je net als ik een aandacht vragende peuter om je heen?

Een dag is zo voorbij! Ik weet er alles van. Het huishouden roept je, de hond moet echt uit, je dochter kan niks zonder je, en wat eten we vanavond eigenlijk?! Ik begrijp het! Want dit is in de notendop zoals mijn dag er uit ziet.

Ninthe claimt mij een beetje (nou ja een beetje….), en ik weet dat het er een beetje bij hoort, maar ik heb ook gewoon even tijd nodig voor mezelf! Maar echt, ik hoef maar een schetsboek te pakken en het is gedaan met het lieve, rustige meisje…. Ze laat alles vallen, en…. ‘Knuffelen!!!’ ‘Samen!’ ‘Boek weg mama!’ ‘Mama niet boekje lezen.’ Hartstikke leuk, dat snap je wel.

Tijd voor jezelf is een kostbaar goed!

Maar ik heb het echt nodig, en ik denk dat dat ook voor jou geld. Iedereen heeft even tijd nodig voor zichzelf, of je nou zo’n dag hebt als ik of niet. Als creatief wezen (oke, dat bedoel ik minder vaag dan dat het klinkt) heb je gewoon een moment van creativiteit nodig. Even een schetsje, koekjes bakken, een gedicht schrijven, what ever! Maar hoe dan?

De kracht van een kwartier.

Nou, ik kan je vertellen dat ik de kracht van een kwartier heb ontdekt! Wat kun je eigenlijk veel in een kwartier. Sta jij wel eens stil bij de tijd of verstrijkt de tijd gewoon? De tijd glipt gemakkelijk door onze vingers als we er geen aandacht aan schenken.

Ik ben zeer tevreden met mijn kwartiertjes. Ik kwam namelijk laatst een (stylish verantwoorde) zandloper tegen bij de Blokker, een zandloper van een kwartier… Ik dacht, ‘ja, dit kan wel eens werken bij mijn claimerige (maar lieve) peuter! Het is visueel en duidelijk. ‘Als het (mooie mintgroene) zand beneden is gaan wij weer knuffelen en een boekje lezen. Nu gaat mama even waterverven (of deze blog schrijven).’

Soms is een kwartiertje gewoon genoeg om even op te laden.

En serieus, het werkt! Ze onderbreekt me nog wel eens om iets te vragen, maar ze accepteert de zandloper! Sindsdien besef ik me dat je vaak echt maar een kwartiertje nodig hebt om even op te laden. Om even iets creatiefs te doen, een klein momentje voor jezelf

Ik zou zeggen, of je nou een peuter hebt of niet, zo’n zandloper is een heel fijn hulpmiddel om je bewust te maken van tijd. Iedereen heeft wel één kwartiertje! Dus nu vraag ik je, denk je dat jij vanaf nu elke dag een kwartiertje kunt reserveren voor creativiteit?

Ik raad je aan om van te voren vast te bedenken wat je dan zou kunnen doen. Om je op weg te helpen heb ik wat ideetjes voor je.

Tips:

Wat ga jij doen?

Liefs en tot gauw Lisetthe

 

Wil je dit bericht delen met anderen? Vind ik harstikke leuk ♥

 

Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Laat een reactie achter