Een creatief dipje

geplaatst in: blogserie: creativiteit, creativiteit | 0

creativiteit dipje

Een creatief dipje. Dat heeft iedere kunstenaar wel eens. Ik dus ook. En jij waarschijnlijk ook.

Niks lukt, alles is stom, ik ben stom en meer van dat soort dramatische gedachtes.Tijdens deze periode kijk ik vaak negatief naar mijn werk. Schilderijen die ik eerder goed vond zijn ineens stom, saai of te ingewikkeld. Alles moet anders!

En zo kom je in een dip :-)!

Natuurlijk baal ik er van als ik me zo voel, maar ik denk ook dat het erbij hoort. Inmiddels zie ik het ook al vaak aankomen. Ik word dat kritischer over wat ik doe. Ik zoek naar verbetering, het moet anders. Je kunt je misschien voorstellen dat deze gedachtes niet veel goeds doen voor je creativiteit.

Ik merk nu dat het helpt om gewoon wat liever te zijn voor mezelf. Het is natuurlijk prima om je werk te beoordelen, maar je hoeft het niet te veroordelen. Dat is een wezenlijk verschil! Als je je werk veroordeeld jaag je creativiteit weg! Wees trots op je werk. Accepteer waar je staat en sta open voor verandering. Zo laat je creativiteit weer toe in je leven en komen er vanzelf meer ideeën.

Ik wil je uitdagen:

Als je in een creatieve dip zit, wees dan eens lief voor jezelf! Accepteer dat het is zoals het is en blijf vooral bezig met creëren!

Liefs en tot morgen, Lisetthe ♥

Deel dit bericht eens met anderen, dat zou ik leuk vinden. Vertel me ook eens hoe jij erover denkt!

Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Laat een reactie achter