Hoe leid je een creatief leven?

geplaatst in: blogserie: creativiteit, creativiteit | 4

creativiteit-nieuwsgierig-moed

Op deze laatste dag wil ik het één en ander samenvoegen met de vraag:

Hoe leid je nou een creatief leven?

Misschien heb je het gevoel dat er al zoveel op je af komt dat een creatief leven leiden overweldigend lijkt. Fear not! Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Ik hou namelijk van eenvoud en ik richt me graag op de kern van dingen.

Er zijn maar een paar dingen belangrijk als je een creatief leven wil leiden. Het gaat er om dat je nieuwsgierig bent.

Zonder nieuwsgierigheid geen creativiteit!

Durf  ik dat zo stellig te zeggen? Ja hoor! Zonder nieuwsgierigheid geen creativiteit. Als je niet nieuwsgierig bent gebeurd er gewoon niet zo veel… Nieuwsgierigheid is de bron van creativiteit. Alles begint hier. Zorg dat je nieuwsgierig wordt! Verdiep je in allerlei dingen die op je pad komen. Door dit te doen zal je merken dat je steeds nieuwsgieriger wordt! Ik ben ontzettend nieuwsgierig. Ik kan me echt verliezen in mijn nieuwsgierigheid. Ik ben gek op documentaires, tijdschriften, boeken, filosofieën, kunst en cultuur. Dus kijk om je heen! Laat er nieuwsgierigheid in je groeien voor allerlei onderwerpen en dingen.

Naast nieuwsgierigheid is moed belangrijk. Dit heb ik al eerder uitgelegd.

Creativiteit vraagt om moed. Want angst kan je creativiteit helemaal teniet doen.

Dus je hebt moed nodig om je hier over heen te zetten. Niet om angst weg te stoppen of te negeren, maar om creativiteit toe te laten ook al ben je bang! Laat angst geen beslissingen nemen, laat moed dat doen.

Zo eenvoudig is het!

 

Wil je een creatief leven leiden? Wees dan nieuwsgierig en heb moed.

 

 

Dit was de laatste dag van de serie over creativiteit. Ik hoop dat je het leuk hebt gevonden! Heb je er iets van opgestoken? Ga je nu iets anders doen? Vertel het me!

Het is echt leuk om je even te verdiepen in één onderwerp. Dat ga ik gauw weer doen! Misschien ga ik wel een serie schrijven over je intuïtie of over technieken of kleur… Wat vind jij leuk om te lezen?

Ik geef je ook nog even een overzichtje van alle dagen, zodat je het gemakkelijk terug kunt lezen. Deel je dit bericht met anderen via Facebook? Dat zou ik erg leuk vinden!

 

Tien dagen over creativiteit:

1 Je bent gemaakt om te creëren.

2 Iedereen heeft creativiteit!

3 Creativiteit is van belang!

4 Angst wil je eigenlijk alleen maar beschermen.

5 Ontwikkel je creativiteit.

6 Het creatieve proces.

7 Een creatief dipje.

8 Je hebt moed nodig om creatief te zijn!

9 Kijk eens anders.

 

Liefs Lisetthe

 

 

 

Pin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

4 Antwoorden

  1. Betsie Galgenbeld

    Dat waren tien mooie overdenkingen,
    bedankt Lisetthe X

  2. Over kleur lijkt me boeiend!

Laat een reactie achter